Kiljaise ennen kuin tipahtaa

Kiljaise ennen kuin tipahtaa on nykysirkusesitys, jossa nuorallatanssija ja jonglööri yhdistävät osaamisensa. Teos on saanut ensi-iltansa Verkatehtaalla 23.1.2020.

Kumpi on tärkeämpää ystävyys vai voitto?                             Entä oma tila vai yhteinen aika?                                          Saako huijata, jos siitä ei jää kiinni?

Teoksessa seurataan kahden yksilön välistä kisailua ja sitä kuinka erilaiset tahdonsuunnat törmäävät ja limittyvät keskenään. He haastavat sekä toisiaan että sisarussuhdettaan erilaisilla näkemyksillään siitä kuka saa kunnian ja kenen työpanos jää toisen varjoon. Tasapainoilu yhteisen tekemisen ja oman rauhan välillä horjuttaa siskosten arkea.

Jongleerausrenkaat pyörivät ohuella vaijerilla nuorallatanssijan tasapainoillessa sen päällä ja ilmassa lentävät renkaat pujottelevat vaijerilla tanssivien jalkojen lomassa. Toisiinsa kietoutuneet renkaat ja määrätietoiset askelkuviot maalaavat jonglöörille ja nuorallatanssijalle oman maailman, jossa nuorallatanssijan polulle osuvat renkaat luovat sekä esteitä että uusia mahdollisuuksia.


Kesto: 50 min, ei väliaikaa

Ikäsuositus: yli 6-vuotiaille


Konsepti: Sini Napari ja Kanerva Keskinen

Esiintyjät: Sini Napari ja Kanerva Keskinen

Tuotanto: Lumo Company

Valosuunnittelu: Jaakko Sirainen

Puvustus: Hilla Ruuska

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Alfred Kordelinin säätiö, Samuel Huberin taidesäätiö, Taidekoulu Estradi, SaSak - Salpauksen Sirkusartistikoulutus, Sirkus Faktori, Hytin VPK